Web Sayfalarımıza illaki resim eklemek istiyeceğiz. Resimsiz düz yazıdan oluşan bir site pek de ilgi çekmeyebilir o yüzden web sayfalarınıza çok abartmadan sayfanın konusuna uygun olucak şekilde resimler eklerseniz ziyaretçilerinizin dikkatini çekmesi daha kolay olucaktır.
Kullanımı:
src="kus.jpg" alt="Kuş resmi" width="140" height="135"src="resimler/kus.jpg" alt="Kuş resmi" width="140" height="135"src="../../resimler/kus.jpg" alt="Kuş resmi" width="140" height="135"
Kullanımı yukarıdaki gibi gelin şimdide teker teker parametrelerini inceleyelim...
Parametreler
Resmin bulunduğu yeri yani kaynağını ifade eder.Resminiz nerede bulunuyor ilk önce ona bir bakın. Resminizin yerine göre yazacağınız kod da ona göre değişecektir.Bunu en iyi örneklerle açıklayabilirim..
1.Örnek: Resminiz eğer .html dosyanız ile aynı yerdeyse (aynı dizindeyse) yapmanız gereken sadece resminizin_ismi.dosya_uzantısı olarak src parametresine değer vermek.
Kullanımı:
src="kus.jpg"
Resminizin üzerine sağ tıklayıp özellikler deyin ve dosya türüne bakın ortak yazacaktır.
Güzel soru . Eğer böyle sorular sorabiliyorsanız ve cevabını araştırıyorsanız gerçekten bu işi merak ediyor ve öğrenmek istiyorsunuz demektir. Yok fark etmez canınız nasıl istiyorsa öyle yazın fakat unutmayın yanlış herhangi bir harf resminizi göstermemeye yetecektir bu yüzden de gereksiz zaman kaybı yaşarsınız ama tavsiyem resminizin ismini de dosya uzantısını da hepsini küçük harf yapın ve türkçe harf kullanmadan resminizi düzenleyin ve kod olarak da öyle yazın.
2.Örnek: Resminiz, .html dosyanız ile aynı dizinde bulunan bir klasörde ise bu seferde klasorun_ismi/resim_ismi.dosya_uzantısı şeklinde olsun.
Kullanımı:
src="kuslar/kus.jpg"
3.Örnek: Resminiz, .html dosyanızın bir alt klasoru içindeyse o zamanda yine aynı ama bu sefer bir alt dizine in diyeceğiz. Nasıl mı?
Kullanımı:
src="../kuslar/kus.jpg"
Not: .html dosyanız ile resiminizin bulunduğu yeri bulurken .html dosyanızdan başlayın arama yapmaya ona göre bir yol çizin.
alt: Resminizin ismini yazacağınız parametredir. Burada istediğiniz şekilde değer verebilirsiniz Türkçe karakter kullanabilirsiniz.Tarayıcıların ziyaretçilerin yapacağı resim aramalarında aranan resmi bu değer ile bulacaklardır buda size ziyaretçi kazandırır, mutlaka bu parametreyi kullananın.
Resminize bir de yükseklik ve genişlik değerleri vermelisiniz.Eğer vermek istemezseniz resminizin var olan boyutu geçerli olacaktır ama buda pek tercih edilmez çünkü resimler genelde büyük ve kaliteli olur.
width: Resminizin genişliğini px cinsinden ayarlamanızı sağlar.
height: Resminizin yüksekliğini px cinsinden ayarlamanızı sağlar.
Son olarak..
Kod editörümde sitem php ile kodlandığı için gösterilmiyor fakat dosyayı indirip kendi bilgisayarınızda çalıştırdığınızda resminiz ile dosya arasında yollar aynı ise kuş resmini göreceksiniz.
Enes KILIÇ
Webmaster
Paylaş: