Web sitenizde listelerden faydalanacaksınız. Gerek bir konuyu maddeler halinde açıklayacak yada var olan bir grup bilgiyi teker teker listelemek isteyeceksiniz. Bunları yaparken de kısa olan listeleri genelde sırasız(sayımsız) liste olacak şekilde kullanacak, daha uzun listeleri ise sıralı(sayımlı) bir şekilde listenin kaçıncı elemanı olduğunu göstermek isteyeceksiniz. Biz tabi listelerimize nasıl güzel ve uygun şekil verebiliriz, düzenleyebiliriz onu göreceğiz. Aşağıda başlıklar halinde bir web sitesi yaparken sık kullanacağınız liste ile ilgili özellikleri ele almak istedim.
Liste elemanlarının başında onların listenin bir elemanı olduğunu belirten işaretçiler vardır. Bunlar bir karakter bir şekil, bir sayı, bir harf hatta küçük bir resim bile olabilir.Bu işaretçiler siz listeye eleman ekledikçe otomatik olarak artar yada eğer sırasız bir listeyse aynı imgeyi sürekli başına ekler.
Kullanımı:
Listenizin işaretçileri ile liste elemanı arasındaki mesafe durumunu ayarlamanızı sağlar.
Kullanımı:
Tarayıcı varsayılan olarak siz stil özellikleri belirlemez iseniz de bunun bir liste olduğunu anlar ve siz özellik atamasanız bile varsayılan olarak liste özelliklerini kullanır. Bunu siz kaldırabilirsiniz yani listenizin özelliklerini belirlerken özellik olmaması için ayarlayabilirsiniz
Kullanımı:
Listelerinizin temel stil ayarlarını tek satırda fazla yorulmadan ve kod kalabalığına gerek kalmadan yapabilirsiniz. Bunun için belirli bir sıra doğrultusunda aralarında tek boşluk bırakarak özellikleri atayabilirsiniz. Aşağıdaki örnekte önce uzun halini ardından aynı yapının kısa halini yazalım.
Kullanımı:
Biraz daha işleri zorlaştırarak bu sefer sadece listeler yerine listelerin elemanlarını da düzenleyeceğiz. Bu sayede daha iyi bir şekilde listenin düzenine hakim olacağız
Kullanımı:
Enes KILIÇ
Webmaster
Paylaş: