Bu bir paragraf.Bu da diger bir paragraf.Benim ismim Enes.Bu benim ilk paragrafim.Benim ismim Enes.Bu benim ilk paragrafim.Benim ismim Enes.Bu benim ilk paragrafim.
Sitemizin sayfasına nasıl başlık atacağımızı bir önceki yazımızda öğrenmiştik. Peki ya nasıl altına paragraf yazıcağız. Bunu öğrenmeden ufak bir konudan bahsetmek istiyorum. Bilgi Satırları..
Değerli ziyaretçilerim bu yazdığınız kodların yanına üstüne yada altına bir açıklama yazmak istediğinizde kullanılır. Yani diyelim bir iletişim sayfası hazırlıyorsunuz iletişim sayfasında ne vardır ?. Harita, iletişim formu, iletişim bilgileri yazısı gibi bölümler var diyelim bunlar birbirinden ayrılsın diye kullanabilirsiniz. Editörümüz de ise paragrafı değişik biçimlerde örnekler verirken aralarını bilgi satırlarıyla ayırmışım.
<p> Bu etiketin içine paragrafımızı yazıyoruz. Fakat bir konuda dikkatinizi çekmek istiyorum. Normalde bir metin belgesinde yada Word dosyasında yazı yazarken enter bir alt satıra geçmenize yarıyor..Burada da yazıyor bir fark yok der gibisiniz ama kodunuzu çalıştırdığınızda paragrafınız istediğiniz yerden alt satıra inmediğini fark edeceksiniz..
Çözümü basit <br> etiketini kullanarak ineceğiz. Paragrafta istediğiniz yerde alt satıra inmek istediğiniz yere bu etiketi koyarak yapabilirsiniz.
Hımm. Bende sizinle aynı fikirdeyim o zaman size başka bir etiket öğreteyim.<pre> etiketi ile not defterinde yada kod editöründe paragraf aynı şekilde tarayıcınızda gösterecektir yalnız normal p etiketinin de olan font boyutu ve özeliği biraz değişiyor fakat bunu ileriki derslerimizde yazı stillerini işlerken istediğiniz gibi boyut,renk,biçim verebiliceksiniz..
Enes KILIÇ
Webmaster
Paylaş: